WAAR IK IN GELOOF Is een praktische resultaatgerichte manier
van werken, een zogenaamde
“hands on approach met een can do attitude"

Over mij

Een vroege start

Mijn naam is Fulco de Deken (11-10-1978) en ik creëer resultaatgerichte belevenissen, hiervoor gebruik ik theater als middel. Mijn bedrijf heet Gawein Theater en Training naar mijn derde naam (Fulco Niels) Gawein. De meeste mensen zoeken mij echter meestal op mijn naam, vandaar dat ik mijn site op mijn eigen naam heb gezet.

Toen ik 11 was ging ik voor het eerst bij een theatergroep spelen, de kinderoperette van Apeldoorn. Ik kreeg hier de titelrol. Ik had wel veel moeite met het instuderen van tekst, dus ben er niet mee door gegaan. Toch liet theater me niet los en na vele jeugdtheatercursussen kwam ik op mijn 17e in aanraking met theatersport. Theatersport is een vorm van theater met improvisatie als doel. Ideaal als je niet houdt van tekst, maar wel wilt spelen. Later begreep ik dat hier niet het grootste verschil in zit, dit is slechts een ‘gemak’ het verschil en daarmee de verdieping zit in proces v.s. product. Na vijf jaar theatersport besloot ik dat het tijd was voor professionalisering. De opleiding tot theaterdocent sloot het meest bij mij aan. Hier kon ik zowel spelen als analyseren en lesgeven. Op deze opleiding leerde ik mensen te coachen in hun spel en kreeg ik de verdieping die ik zocht. Ook kwam ik in aanraking met trainingsacteren en het vak van trainingsacteur. Sinds 2003 werk ik als trainingsacteur.

 

Studie

Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met allemaal fascinerende elementen van het toegepaste theatervak en improvisatietheater. Zo heb ik gewerkt als communicatietrainer voor taxichauffeurs, heb ik lesgegeven op een Hogeschool, binnen een studentenvereniging een theatersectie opgezet, als trainingsacteur in de zorg gewerkt, typetjes gespeeld en heb ik in diverse groepen geëxperimenteerd met het maken van improvisatietheater. O ja en ik moest ook nog afstuderen, wat in 2009 met een kleine vertraging is gelukt. Mijn afstudeerscriptie ging over trainingsacteren in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en dan met name hoe je de soms complexe meervoudige handicaps geloofwaardig simuleert.

 

Ondernemen

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf, dat door de jaren heen een steeds duidelijkere visie en identiteit heeft gekregen. In mijn werk gebruik ik een hoge mate van energie, creativiteit, snelheid en plezier. Ik ben in staat om aan te sluiten bij bedrijven en mensen uit allerlei sectoren en met allerlei verschillende achtergronden. Ik heb met veel plezier gewerkt met mensen uit de zorg, maar ook met mensen uit de bouw, de industriële sector en met mensen uit de zakelijke dienstverlening, met verschillende opleidingsniveaus. Ik ben goed in staat mensen te enthousiasmeren en “mee te krijgen”, om letterlijk mensen in beweging te krijgen.

 

Werkwijze

Ik werk veel samen met andere ZZP’ers die ook creatief ondernemend zijn en ben daar transparant over naar u. Deze partners kunt u terugvinden op mijn website, zodat ik weet met wie ik samenwerk.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door, een praktische effect gerichte manier van werken, met ruimte voor verbeelding en verhaal. En altijd op basis van gelijkwaardigheid. Ik ga graag voor u aan het werk.